Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Informacje o wartościach odżywczych są obliczane przy użyciu bazy danych składników i należy je traktować szacunkowo
Przepis
Ciasto:
Połącz wszystkie składniki i wyrób jednolite ciasto. Pozostaw na całą noc w chłodnym miejscu.
Następnie rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i wykrój z ciasta owalne kształty
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 ºC przez około 10 minut.
Krem:
Ubij Kasię Maślany smak razem ze słodzonym mlekiem skondensowanym. Następnie dodaj roztopioną białą czekoladę i na koniec wymieszaj krem z drobno posiekanymi pistacjami.
Lukier królewski:
Białka ubijaj przez 15 minut stopniowo dodając cukier puder w ilości takiej samej co waga białek. Następnie dodaj podwójną ilość cukru pudru i dokładnie wymieszaj szpatułką. Jeśli chcesz uzyskać kolorowy lukier możesz dodać barwniki spożywcze rozcieńczone z wodą.
Wykończenie:
Po upieczeniu dwa ciastka połącz za pomocą kremu i udekoruj górę pisanki lukrem królewskim wedle uznania.